’T Dor Wert Groeyende

Beschrijving
-
Anoniem
17de en 18de eeuw
Verzamelhandschrift, gebonden, kalfsleren band (430 X 273, dikte 85 mm) op de tweede van zeven rugvelden is een rood lederen titelschild gekleefd met in gouden letters ’T Dor Wert Groeyende andere rugvelden zijn versierd met een vergulde stempel boekblok telt 305 bladen, 412 X 263 mm, 72 mm dik velranden zijn aan de drie zijden net afgesneden, katernen bestaan uit dubbelbladen of bifolia papier met watermerk Het handschrift ’t Dor Wert Groeyende bevat achttien zeventiende- en achttiende-eeuwse toneelstukken geschreven door minstens zeven verschillende, bekende en minder bekende, auteurs. De teksten, die bestemd waren voor de Lierse rederijkerskamer De Groeiende Boom (die als spreuk ’t Dor wert groeyende had), werden, op twee uitzonderingen na, allemaal geschreven en voor het eerst opgevoerd tussen 1734 en 1803.
Open in nieuw venster
papier
manuscripten
-
Theatererfgoed

Bescherming

Bewaarplaats

Copyright afbeeldingen

’T Dor Wert Groeyende

Onbepaald

Een onbekende fout heeft zich voorgedaan!
Bij het uitvoeren van uw actie liep er iets mis. Wellicht hebben we iets over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor. Gelieve eerst dit venster te sluiten door rechts vanboven op het kruisje te klikken, en dan uw actie opnieuw proberen uit te voeren.

Indien dit niet lukt, ververs eerst de pagina en probeer dan uw actie opnieuw. Indien het probleem zich nog steeds voordoet, gelieve ons te contacteren met onderstaande technische informatie.

Contacteer ons via mail


Algemene technische informatie over de foutmelding

Gedetailleerde technische informatie over de foutmelding

Sessie verlopen na inactiviteit van 600 minuten
Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Klik op 'Pagina herladen' om terug te gaan naar de pagina waarop u voorheen bezig was.

Meer informatie

Sessie verloopt na inactiviteit van 600 minuten (10.0 uur)

Dit venster werd geactiveerd om en dient om u te waarschuwen dat uw sessie in 5 minuten zal verlopen.

Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Uw sessie zal verlopen in : minuten.