Reliekostensorium van de heilige Joannes Nepomucenus

Beschrijving
-
Hubertus Franciscus Willick, onbekende vervaardiger, Antonius Ferdinandus de Schepper
1740 - 1762
Het zilveren, deel vergulde reliekschrijn kwam in drie fases tot stand. De reliektombe met beeld van de heilige Joannes Nepomucenus werd in 1740–1743 door de Dendermondse zilversmid Hubertus Franciscus Willick (1700–1760) vervaardigd. Het chronogram op het schrijn verwijst naar 1739, het jaar waarin de reliek door Mgr. Joannes Baptiste De Smet, bisschop van Gent, werd geapprobeerd. De twee geknielde kreupelen zouden er in 1749 aan toegevoegd zijn. De twee putti die de heilige Joannes Nepomucenus flankeren werden in 1764 door de lokale zilversmid Antonius Ferdinandus de Schepper en zijn gezel, een zekere Bovadella, vervaardigd. Het merendeel van de ex-voto’s die door De Schepper gerecycleerd werden, dateerden van voor 1750.
Open in nieuw venster
verguld, zilver, hout
reliekhouders voor lichaamsdelen
totale hoogte 146 cm, reliektombe 81.5 cm hoog, 78 x 54 cm, beeld heilige Joannes Nepomucenus 47 cm hoog, voetstuk 18 cm hoog
edelsmeedkunst

Bescherming

Bewaarplaats

Copyright afbeeldingen

Reliekostensorium van de heilige Joannes Nepomucenus

Onbepaald

Een onbekende fout heeft zich voorgedaan!
Bij het uitvoeren van uw actie liep er iets mis. Wellicht hebben we iets over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor. Gelieve eerst dit venster te sluiten door rechts vanboven op het kruisje te klikken, en dan uw actie opnieuw proberen uit te voeren.

Indien dit niet lukt, ververs eerst de pagina en probeer dan uw actie opnieuw. Indien het probleem zich nog steeds voordoet, gelieve ons te contacteren met onderstaande technische informatie.

Contacteer ons via mail


Algemene technische informatie over de foutmelding

Gedetailleerde technische informatie over de foutmelding

Sessie verlopen na inactiviteit van 600 minuten
Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Klik op 'Pagina herladen' om terug te gaan naar de pagina waarop u voorheen bezig was.





Meer informatie

Sessie verloopt na inactiviteit van 600 minuten (10.0 uur)

Dit venster werd geactiveerd om en dient om u te waarschuwen dat uw sessie in 5 minuten zal verlopen.

Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Uw sessie zal verlopen in : minuten.