Premier Livre d’Architecture

Beschrijving
-
Michel Lasne, Jacques Francart (II)
1617
Brussel, 1617. Dit boek van Jacques Francart (1577-1651), de Brusselse hofarchitect van de aartshertogen Albrecht en Isabella, vormt het eerste en enig uitgegeven boek van een reeks van vier. Het behandelt uitsluitend poortconstructies en deze vormentaal leidde tot een vernieuwing in de architectuur-theoretische traditie in de Zuidelijke Nederlanden tijdens de 17de eeuw. Deze publicatie van Francart behoorde toe aan de bibliotheek van P.P. Rubens en heeft daardoor mogelijk indirect een rol gespeeld op de architectuur van het Rubenshuis.
Open in nieuw venster
papier, inkt
boeken
35 cm x 25 cm
Archivalisch en Documentair Erfgoed

Bescherming

Bewaarplaats

Copyright afbeeldingen

Premier Livre d’Architecture

Onbepaald

Een onbekende fout heeft zich voorgedaan!
Bij het uitvoeren van uw actie liep er iets mis. Wellicht hebben we iets over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor. Gelieve eerst dit venster te sluiten door rechts vanboven op het kruisje te klikken, en dan uw actie opnieuw proberen uit te voeren.

Indien dit niet lukt, ververs eerst de pagina en probeer dan uw actie opnieuw. Indien het probleem zich nog steeds voordoet, gelieve ons te contacteren met onderstaande technische informatie.

Contacteer ons via mail


Algemene technische informatie over de foutmelding

Gedetailleerde technische informatie over de foutmelding

Sessie verlopen na inactiviteit van 600 minuten
Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Klik op 'Pagina herladen' om terug te gaan naar de pagina waarop u voorheen bezig was.

Meer informatie

Sessie verloopt na inactiviteit van 600 minuten (10.0 uur)

Dit venster werd geactiveerd om en dient om u te waarschuwen dat uw sessie in 5 minuten zal verlopen.

Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Uw sessie zal verlopen in : minuten.