Inschepingslijst met passagiers voor de Nieuwe Wereld

Beschrijving
Lijst met passagiers voor de Nieuwe Wereld
Anoniem (Diversen)
1855
De emigratie naar de Nieuwe Wereld kende in de tweede helft van de 19de eeuw een hoogtepunt. De Antwerpse haven vormde in deze emigratie een centrale schakel, niet enkel voor emigranten uit Vlaanderen, maar ook voor ‘land-verhuizers’ uit grote delen van Europa (bijvoorbeeld Duitsland, Rusland, Centraal- en Oost-Europa). Voor elke vaart (met datum van vertrek, naam van kapitein en boot) geeft het register de naam en voornaam van de passagiers die inscheepten, plaats en land van geboorte, plaats en datum van uitgifte van het paspoort, soms ook “observations”. Ongeveer 5100 emigranten op weg naar New York (hoofdzakelijk), maar ook naar andere plaatsen zoals Baltimore, Boston, Philadelphia en Quebec, worden op die manier gerepertorieerd.
-
papier, inkt
register
-
Archivalisch en Documentair Erfgoed

Bescherming

Bewaarplaats

Copyright afbeeldingen

Inschepingslijst met passagiers voor de Nieuwe Wereld

Onbepaald

Een onbekende fout heeft zich voorgedaan!
Bij het uitvoeren van uw actie liep er iets mis. Wellicht hebben we iets over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor. Gelieve eerst dit venster te sluiten door rechts vanboven op het kruisje te klikken, en dan uw actie opnieuw proberen uit te voeren.

Indien dit niet lukt, ververs eerst de pagina en probeer dan uw actie opnieuw. Indien het probleem zich nog steeds voordoet, gelieve ons te contacteren met onderstaande technische informatie.

Contacteer ons via mail


Algemene technische informatie over de foutmelding

Gedetailleerde technische informatie over de foutmelding

Sessie verlopen na inactiviteit van 600 minuten
Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Klik op 'Pagina herladen' om terug te gaan naar de pagina waarop u voorheen bezig was.

Meer informatie

Sessie verloopt na inactiviteit van 600 minuten (10.0 uur)

Dit venster werd geactiveerd om en dient om u te waarschuwen dat uw sessie in 5 minuten zal verlopen.

Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Uw sessie zal verlopen in : minuten.